Как да поддържаме кожата си през зимата?

Всеки сезон през годината поставя пред нас различен тип предизвикателства, с които трябва да се справим. Грижата за кожата ни е част от ритуалите, които не трябва да пренебрегваме, ако искаме да тя да бъде здрава, сияйна и красива.

В Glamour Studio предлагаме различни разкрасителни процедури. Нашият козметик с дългогодишен опит Диана Колева сподели специално за читателите на блога ни, кои са най-често търсените процедури през зимата от клиентите.

Химичен пилинг

Козметична процедура, която прониква и действа в по-дълбоките слоеве на кожата и се прилага за заличаване на бръчки, белези от акне, старчески или пигментни петна. Използва се разтвор от киселини (гликолова, млечна, салицилова, фенолова), който поглъщат и разгражда мъртвите клетки, правейки кожата по-млада, по-гладка и по-свежа. Една процедура трае около 15 минути. Повтаря се максимум 4-5 пъти, на всеки няколко седмици, до постигане на желания резултат. Прилага се върху лицето, врата и ръцете, но и при стрии по тялото.

За процедурите нашия козметик Диана Колева използва професионалната козметика на GiGi.

Фотоепилация

Апарат за фотоепилация и фотоподмладяване на лице, шия и деколте

Козметична процедура за трайно обезкосмяване с помощта на лазер. Чрез радиочестотна енергия се уврежда фоликулът и по този начин се спира косменият растеж. Може да се въздейства върху множество фоликули едновременно, което позволява третиране на по-обширни области – както по лицето, така и по тялото. Тъй като се засягат само активните фоликули са необходими няколко процедури за максимална ефективност, а най-препоръчителният период за такава процедура е през зимата.

Интрасютикълс (Кислородна терапия)

Апарат за Интрасютикълс (кислородна терапия)

Интрасютикълс се препоръчва на жени над 25-годишна възраст или с проблемна кожа. Тя е неагресивна козметична процедура, при която подкожно се вкарва кислородна струя под налягане, с помощта на която кожата се хидратира с 95% чиста хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс. Хиалуронът прониква в по-дълбоките слоеве на кожата на лицето, а серумът, с който се обработва лицето, действа като мощен антиоксидант. С помощта на кислородната терапия се изглаждат по-фините бръчки, а кожата става по-гладка, чиста и мека и се сдобива с блясък.

Продукти и терапии за Интрасютикълс

Кислородната терапия се препоръчва, ако имате суха кожа или чувствителна, склонна към възпаления и раздразнения. Може да се възползвате от ефекта на Интрасютикълс и ако искате безболезнена процедура с лифтинг ефект, както и ако имате увеличени пори. Кислородната терапия е подходяща и за бременни, защото серумът, с който се обработва кожата, е създаден изцяло от природни съставки.

Масажни лифтинг и анти-ейдж терапии

RF-лифтинг или „лифтинг през обедната почивка”, не оставя никакви видими следи по лицето като зачервяване, подуване и подпухване. С радиочестотния лазер се работи в областта на очите, лицето, шията и деколтето. Радиочестотната терапия /лифтинг/ притежава много предимства: тя е практически безболезнена; позволява незабавно завръщане към нормалния ритъм на живот; намалява фините линии и повърхностните бръчки; стяга и контурира кожата на лицето и тялото. След всяка следваща терапия ефектът се забелязва все по-осезателно.

Маски за лице

Детокс маска с активен въглен и колаген. Почиства черните точки, прояснява и изсветлява тена. Подходяща е за всякакъв тип кожа, включително и кожа с акне.

Leave a Reply

Your email address will not be published.